Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittelykierros

HenkilökuntaSatelliittikuvaArkirutiinitTallin pohjapiirrosTarhausjärjestys

Jos eilen, tai vähintäänkin toissapäivänä aurinko oli paistanut täydeltä terältä, oli nyt sää sumuinen ja painostava, sellainen enteili sadetta. Onneksi mulla oli sentään päällä uusi, siisti Pukkilan seuratakki, joka ainakin Camillan hienojen myyntipuheiden perusteella piti sadetta. Mä en olisi voinut olla ylpeämpi, kun sain polkea pyörällä pitkin hiekkatietä oma nimi selässä komeillen.
- Emmy-Lotta hoitotarinassaan 5.4.2018

Pukkilan Ponitalli sijaitsee Espoon keskustan ulkopuolella ja meitä ympäröivätkin lähinnä pellot sekä koivumetsät. Sijaintimme takaa sekä hyvät kulkuyhteydet että rauhallisen maalaistunnelman! Tallille on helpointa tulla autolla, mutta lähin bussipysäkkikin sijaitsee vain 300 metrin päässä. Pihassa on myös pieni polkupyöräparkki. Pukkilalla ei ole upeaa ja historiallista tarinaa kerrottavanaan: talli on suhteellisen uusi ja valmistunut loppuvuodesta 2017. Tallilta löytyvätkin modernit, monipuoliseen käyttöön soveltuvat tilat, joiden puitteissa viihtyvät sekä hevoset että ratsastajat.

Tallirakennus

               

Pukkilan punaisessa tallirakennuksessa on 20 tilavaa karsinaa, pesu- ja hoitoboksit, varustehuone, rehula sekä sosiaalitilat. Talliin pääsee sisään leveästä, puisesta pääovesta, joka on rakennuksen maneesin viereisessä päädyssä. Talli on valaistu loisteputkilampuilla, jonka lisäksi jokaisen karsinan ikkunasta tulee sisään luonnonvaloa. Ovesta sisään tullessa oikealla seinällä on ilmoitustaulu, edessä pesukarsina ja vasemmalla ykköskarsina, jonka loimitangolla riippuvat tallin yleiset riimunnarut.

Kun käännyt pääovelta vasemmalle, edessäsi aukeaa tallikäytävä. Kaikki karsinat ovat kooltaan 3x3,5m, joten hevosilla on hyvin tilaa jaloitella ja käydä makuulle. Karsinoissa on vesiautomaatit, vihreät ruokakipot sekä suolakivet hevosille. Loimet voi ripustaa ovessa olevalle telineelle. Karsinoissa ei ole satulatelineitä, mutta sellainen löytyy tallin keskellä olevalta hoitopaikalta. Kesäisin hevoset voi myös hoitaa ulkona hoitopuomilla!

Pääovesta oikealla ovat tallin lämmitetyt tilat, jonne hevoset eivät pääse. Ensimmäisenä vastassa on viihtyisä, suurikokoinen satulahuone, joka tallilaisten suussa on usein "satlari". Heti oven vasemmalla puolella on ensiapukaappi, jossa säilytetään välttämättömyyksien lisäksi myös esimerkiksi Helosania ja hevosten suupielirasvaa. Satulat ja suitset on ripustettu huoneen takaseinälle ja kaikki telineet on nimikoitu. Seuraava huone käytävällä on rehula, jonne pääsee kulkemaan vain avaimella. Avaimen saa toimistosta, jonka lisäksi tallityöntekijöillämme on omat avaimensa.

Satulahuonetta vastapäätä on toimisto, jonka ovessa on hoitajamme Emmy-Lotan tekemä kyltti. Sinne näkee suurien lasi-ikkunoiden läpi ja opettajan kanssa voi jutella avattavan ikkunaluukun kautta. "Toimiston luukulta" löydät myös päivän ratsastustuntien hevosjaot! Toimiston vieressä on ehkäpä tallin käytetyin huone, hoitajien tupa. Tupa on viihtyisä ja sisustettu massiivisella kulmasohvalla, räsymatoilla, hevostauluilla sekä vanhalla, puisella piknikpöydällä. Takaseinustalla ovat hoitajien henkilökohtaiset kaapit. Hoitajat voivat keittää kahvia tai teetä minikeittiössä ja säilyttää eväitään jääkaapissa. Kirkkaankeltaisilla verhoilla koristelluista ikkunoista näkee tarhoille.

Käytävän perällä on pesu- ja kuivaushuone, jossa on pari pesukonetta, loimienkuivatusteline sekä seinille ripustettuja nailonnaruja, joilla voi kuivattaa esimerkiksi suojia. Kuivaushuoneen ilmasto on miltei trooppinen, joten se ei ole kovinkaan viihtyisä hengailupaikka.

Tallin lattiat ovat harmaata betonia ja ne onkin helppo lakaista. Karsinoissa on turvepohja, jonka lisäksi käytämme kuivikkeena puruja. WC löytyy toimiston ja tuvan välistä.

Tarhat ja laitumet

Tallialueelta löytyy kymmenen putkiaitaista tarhaa, joissa ratsastuskoulun opetushevoset viettävät vapaa-aikaansa. Pyrimme siihen, että hevoset saisivat ulkoilla päivittäin vähintään yhdeksän tuntia. Tarhoista löytyy hevosille erilaisia virikkeitä, kuten puunrunkoja, havunoksia tai pieniä, kahvallisia palloja.

Ratsastuskoulun laitumet sijaitsevat noin 7 kilometrin ratsastusmatkan päässä lähellä merenrantaa. Tammat ja ruunat laiduntavat erikseen. Hoitajat saavat ratsastaa hevoset joka kesä laitumille heinäkuussa ja myös hakea ne sieltä takaisin ennen koulujen alkua. Jokainen hevonen saa nauttia vähintään kahden viikkon laidunlomasta vuosittain!

Kenttä ja maneesi

Pukkilan kenttä on hiekkapohjainen ja kooltaan noin 45x50m. Se on aidattu tukevilla puuaidoilla ja valaistu tehokkaasti, joten ulkona pystyy ratsastamaan myös syksyn pimeydessä, jos vain sää sallii. Kesäisin hiekka pöllyää tunneilla, mutta yritämme vähentää pölyn määrän pienimpään mahdolliseen kastelemalla hiekkaa ennen ratsastustuntien alkua. Kentän laidalla on pieni katos, jonka alla säilytetään estekalustoa. Kentän portin vasemmalla puolella on muutama pitkä puupenkki, jolta tuntia pystyy katsomaan.

Keltaisen maneesimme ratsastusala on 50x20m, jonka lisäksi maneesissa on leveä katsomo tuomarin koppeineen. Katsojia maneesiin mahtuu noin 100 ja se täyttyykin vain harvoin. Maneesissa on laadukas kuitupohja, joka pyrkii ehkäisemään esimerkiksi hevosten jalkavaivoja. Suurista, korkealla olevista ikkunoista pääsee sisään luonnonvaloa, mutta pimeälläkin tehokas valaistus pelastaa ratsastajat. Puomit löytyvät maneesin seinustoilta ja estetolpat pienestä varastosta katsomon alta. Muistattehan aina viheltää avatessani maneesin oven, jotta sisällä olevat hevoset eivät säikähdä!

Leirimajoitus

Pukkilan leiriläiset majoittuvat kirkkaankeltaiseksi maalatussa kaksikerroksisessa hirsimökissä, joka on ennen ollut tilan päärakennus. Mökissä on kahdeksan kerrossänkyä sekä vuodesohva, joten tilaa on yhteensä 20 hengelle. Makuuhuoneet ovat mökin yläkerrassa, alakerrassa ovat taas tupa eli yleinen oleskelutila, suuri kylpyhuone sekä kirjasto, jossa vuodesohva on. Oleskelu- ja makuuhuonetilojen lisäksi mökissä on pieni terassi sekä tietenkin sauna!

Mökin sisustus mukailee hoitajien tupaa paljon. Tallinomistajan vapaamielinen maku näkyy mielenkiintoisissa tyynykuvioissa sekä kirkkaanvärisissä kukkataluissa, joista osa ei ole juurikaan tyylikkäitä. Lattioita koristavat räsymatot, joita on tehty niin perinteisellä tavalla kuin vanhoista farkuistakin. Tuvassa on myös pieni minikeittiö, josta löytyy tiskikone, vedenkeitin, lavuaari ja jääkaappi sekä ruokailutarvikkeita haarukoista muovimukeihin ja lautasiin.

Maastot

Pukkilan Ponitallin maastoreitit ovat monipuoliset ja ennen kaikkea turvalliset, kunhan ratsastajat muistavat pysyä poissa naapurin pelloilta viljelyaikaan! Olemme itse rakentaneet peltojen varsille tukevapohjaisia ratsastusteitä, jonka lisäksi koivumetsän läpi kulkee valaistu traktoripolku. Saarisen tilan peltojen viereltä löytyy jopa pehmeämpipohjainen laukkasuora, jota pääsee kokeilemaan heti jatkokurssilla. Jos tallin omat tiet eivät riitä sinulle, voit kääntyä metsäpolulta Iskokalliolle. Ethän kuitenkaan poistu tallin reiteiltä, jos et ole varma ratsastaja? Iskokalliolla vastaan saattaa tulla koiran ulkoiluttajia sekä lenkkeilijöitä, joita ratsastajien täytyy kunnioittaa.

Maastojen monimuotoisuus takaa myös muutamia ikuisesti mieleen painuvia ratsastuselämyksiä! Syksyisin halukkaat saavat karauttaa sänkipelloille täyttä laukkaa, talvisin pelloilla voi kokeilla hiihtoratsastusta ja kesäisin rakennamme yhdessä maastoesteradan, jota käydään kokeilemassa niin leireillä, valmennuksissa kuin hoitajaporukankin voimin. Iskokallion toisella puolella on jopa pieni lampi, jossa käydään kesäisin uittamassa sekä hevosia että ratsastajia!

               

Sivun ensimmäinen kuva © Narien vapaat

Pukkilan Ponitalli on virtuaalitalli, joka on olemassa ainoastaan internetissä. Jokainen tallin asukas on virtuaalihevonen. Sivulla esitetyt hinnastot eivät ole oikeita ja hevosten tiedot eivät liity kuvissa oleviin hevosiin, vaan ne on keksitty itse. Kaikki sivuston materiaali © Pukkilan Ponitalli, ellei toisin mainita.

Ulkoasu © Pukkilan Ponitalli
Ulkoasun kuvat ©
AK, Mimi, Nils Lidén (luvalla)

©2019 virtuaalinen ratsastuskoulu - Pukkilan Ponitalli - suntuubi.com