Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tähtivalmennus kesällä 2018

          

Pukkilan Ponitallilla starttaa toukokuussa tähtivalmennusryhmä, joka on kuin luotu hoitajille, jotka haluavat kilpailla vuoden parhaaseen aikaan sekä ratsastaa todellisten huippuosaajien silmien alla (siis muidenkin kuin Camillan...). Tähtivalmennuksissa syvennytään erityisesti apujen käyttöön ja istunnan vaikutuksiin ratsastuksessa. Ryhmälle järjestetään myös yhteisiä kisamatkoja touko- ja heinäkuussa, joista tulee lisätietoa sekä tälle sivulle että tallipäiväkirjaan.

Valmennukset alkavat 6.5., pidetään kerran viikossa aina sunnuntaisin ja päättyvät heinäkuun lopulla. Välissä ovat toki kesäleirit ja hevosten lomaviikot, jolloin valmennuksia ei pidetä.

Tähtivalmennuksissa ratsastetaan joka toinen viikko sileällä ja joka toinen viikko hypätään esteitä. Kouluratsastusta on opettamassa huippuvalmentaja Marcus Gröndahl ja esteratsastusta lajissa kilpaileva, mutta tällä hetkellä äitiyslomaansa Suomessa viettävä Karoliina Kuisma. "Karon" saatattekin ehkä tietää tallityöntekijämme Saaran äidiksi! Valmentajiin voi tutustua tarkemmin sivun alareunassa.

Haluatko päästä kilpailemaan kesällä Pukkilan nimi takkia koristaen? Haluatko kehittyä tavoitteellisesti? Oletko valmis yrittämään kaikkesi ja nousemaan takaisin satulaan, vaikka joskus epäonnistuisitkin? Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin "kyllä", suosittelemme hakemista lämpimästi!

Pääsykoe

Tähtivalmennusryhmään otetaan tänä vuonna viisi ratsukkoa. Toivomme ryhmäläisiltä aktiivisuutta, mutta tärkeintä on positiivinen mieli ja halu kehittyä. Emme kyttää hakijoiden tasoa, vaan tärkeimpänä asiana pidämme kehittymismahdollisuuksia: ratsastajan asenne siis ratkaisee.

Kaikki halukkaat voivat hakea lähettämällä hakemuksen Camillan sähköpostiin pukkilanponitalli@gmail.com. Kaikki 6.5. mennessä tulleet hakemukset huomioidaan, ja valitut julkaistaan saman päivän aamuna ensimmäisen valmennuksen yhteydessä. Lue tämä sivu kokonaan ja huolella ennen hakemuksen tekemistä! Liitä hakemukseen ainakin:

  • Hahmosi etu- ja sukunimi ja ikä
  • Valmennusratsutoive (1-3kpl, tähtivalmennukset ratsastetaan aina samalla hevosella)
    • Hevosen on oltava tallin opetusratsu, omalla ei valitettavasti voi osallistua!
  • Miksi juuri sinut tulisi valita mukaan tähtivalmennusryhmään

Myös valmennusten aihetoiveet ovat erityisen tervetulleita, ja kaikkea muuta ekstraa saa halutessaan lisätä hakemukseensa!

Käytössä olevat hevoset

Kaikki tallin hevoset eivät sovellu tähtivalmennusryhmään, jonka takia ketä tahansa hevosta ei voi toivoa vakioratsukseen. Tänä vuonna tähtivalmennusryhmään voi toivoa seuraavia Pukkilan opetushevosia:

  • Poneista Symppis, Tikru, Muru, Bambi, Felix, Sinttu, Brenda ja Cirre
  • Hevosista Muumi, Mörkö, Netta, Lotto ja Eedi

Ryhmä ja valmennussuunnitelma

Julkaistaan 6.5. :)

Valmentajat esittelyssä

Marcus Gröndahl on 60-vuotias huippuvalmentaja ja kouluratsastaja. Hän omistaa nykyään suuren ratsutalliyrityksen, jolla on toimipisteet Hampurissa sekä Espoossa. Marcus rakentaa kaikki valmennuksensa tasosta riippumatta centered ridingin ja hevosen kanssa yhteistyössä toimimisen pohjalta, joten hänen valmennuksissaan päästään satavarmasti lähelle hevosta ja ehkä jopa nelijalkaisen pääkopan sisään!

Marcus on todella tarkka ja haukankatseinen, mutta samalla myös kannustava. Ei ehkä aivan samalla tavalla kuin Camilla, joka istuu kentän aidan takana peukut pystyssä ja sormet ristissä, mutta motivaatio löytyy Marcuksen tunneilla varmasti.

Marcus ei enää kilpaile aktiivisesti huipputasolla, mutta hän ratsastaa yhä nuorempia kouluratsujen alkuja miltei päivittäin. Mies on aiemmin urallaan kilpaillut jopa ihan GP-tasolla: vanhemmat hoitajat ja tallilaiset saattavat muistaa vuosien takaa esimerkiksi hänen huippuhevosensa Capitolin, joka jäi kisaeläkkeelle useampia vuosia sitten. Marcus on mukava ja asiallinen tyyppi, jolta kannattaa rohkeasti tulla kysymään hevosista - jos ei muuta, niin sitten vaikka Capitolin ja tämän tyttären Capittan kuulumisia!

Karoliina Kuisma (useimmiten ihan vaan Karo) on 38-vuotias huipputason esteratsastaja, jonka ratsastusta pääsee usein ihailemaan viikonloppuaamuisin televisiosta tulevista kansallisissa ja kansainvälisissä esteratsastuskilpailuissa. Karon kotitalli on Belgiassa, mutta nainen asuu tällä hetkellä Suomessa äitiyslomansa ajan.

Tie huipulle ei todellakaan ole ollut helppo. Karon perhe ei ole koskaan ollut erityisen varakas, joten omasta hevosesta ei ollut puhettakaan, jonka lisäksi Karo synnytti tyttärensä Saaran  jo 18-vuotiaana ja jäi sen takia jälkeen kilparadoilla ikätovereidensa kehityksestä. Se ei ole kuitenkaan naista lannistanut!

Karoliina on äärimmäisen kannustava valmentaja, jonka perimmäinen ajatus on, että virheistä saattaa oppia, mutta paremmin mieleen jäävät kuitenkin ne onnistumiset ja mikä tuntui hyvältä. Karon valmennuksessa ei ole pakko hypätä yhtään sen korkeampaa kuin uskaltaa, vaikka tietysti taitavasta ohjauksesta (ja valmennuksen hinnasta...) kannattaakin ottaa kaikki irti. Tallin puolella Karo muistuttaa kovasti Camillaa pirteällä ja reippaalla persoonallaan, hän jää varmasti valmennuksen jälkeen vielä hetkeksi naureskelemaan ryhmäläisten kanssa!

Pukkilan Ponitalli on virtuaalitalli, joka on olemassa ainoastaan internetissä. Jokainen tallin asukas on virtuaalihevonen. Sivulla esitetyt hinnastot eivät ole oikeita ja hevosten tiedot eivät liity kuvissa oleviin hevosiin, vaan ne on keksitty itse. Kaikki sivuston materiaali © Pukkilan Ponitalli, ellei toisin mainita.

Ulkoasu © Pukkilan Ponitalli
Ulkoasun kuvat ©
AK, Mimi, Nils Lidén (luvalla)

©2019 virtuaalinen ratsastuskoulu - Pukkilan Ponitalli - suntuubi.com